Dead space by design, II

Dead space by design

This five or ten year old residential mid-rise residential building is surrounded on two sides by hardscaped alleys that provide fire access. This design intentionally creates dead space since the developers chose not to allow pedestrian traffic. Nor did they create any amenity that would attract residents. Perhaps it keeps the apartments quieter, but this space is effectively dead for the public and even the residents.

This is a larger scale version of my previous post about dead space featuring fenced-in concrete triangles created to prevent bike parking near a Metro entrance and on a walking path, and excess pavement between houses.

One comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s